Четвер, 28.03.2024, 13:58
Вітаю Вас, Гость
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Test category » Test forum » Форум - це засіб для спілкування в режимі реального часу (Що таке форум і для чого він використовується)
Форум - це засіб для спілкування в режимі реального часу
InventorДата: Понеділок, 04.03.2013, 15:31 | Повідомлення # 1
Адміністратор сайту
Група: Администраторы
Повідомлень: 4
Репутація: 1000
Статус: Offline
Історія розвитку форумуУ Древньому Римі форумом (Forum Romanum) називалася міська ринкова площа. Форум був центром римського державного життя періоду Республіки.
Що таке форум?Форум - це форма спілкування на сайті. Кожне повідомлення на форумі має свого автора, тему і власний вміст. Як правило, форуми розділяються на теми, і кожна ваша відповідь буде частиною загального відкритого обговорення певної теми. Крім того, форум нічим не обмежений. Ще одна особливість форуму - необов’язково відповідати в реальному часі. Теми і відповіді зберігаються протягом необмеженого періоду часу. Багато форумів існують багато часу, і декілька років може йди обговорення однієї теми. Форум — інтернет-ресурс, популярний вид спілкування в інтернеті. На форумі створюються теми для спілкування, що робить його кращим за чат. Всі, кого цікавить певна інформація, можуть зручно й швидко переглянути її на форумі. На форумі є адміністратори (власники форуму) та модератори (обслуговуючий персонал, який стежить за виконанням установлених правил і порядку). Форуми можуть бути присвячені програмному забезпеченню, автомобілям, футбольній команді і т. д.
Веб-форум - клас веб-сервер-додатків для організації спілкування відвідувачів веб-сайту. Термін відповідає сенсу вихідного поняття «форуму».Форум−концепція
Що пропонує форум?
Форум пропонує набір розділів для обговорення. Робота форуму полягає в створенні користувачами тем в розділах і подальшим обговоренням усередині цих тем. Окремо взята тема, по суті, є тематичною гостьовою книгою. Поширене ділення веб-сервера-форуму: Розділи > теми > повідомлення. Зазвичай повідомлення несуть інформацію «автор - тема - вміст - дата/час». Повідомлення і всі відповіді на нього утворює «вітку» («тему», «тред», від англ. thread; «топик», «топ» від англ. topic). Відхилення від початкової теми обговорення часто заборонене правилами поведінки форуму. За дотриманням правил стежать модератори і адміністратори - учасники, наділені можливістю редагувати, переміщати і видаляти чужі повідомлення в певному розділі або темі, а також контролювати до них доступ окремих учасників. На форумах може застосовуватися надзвичайно гнучке розмежування доступу до повідомлень. Так, на одних форумах читання і створення нових повідомлень доступні будь-яким випадковим відвідувачам, на інших необхідна попередня реєстрація (найбільш поширений варіант) - ті та інші форуми називають відкритими. Застосовується і змішаний варіант - коли окремі теми можуть бути доступні на запис всім відвідувачам, а інші - лише зареєстрованим учасникам. Окрім відкритих, існують закриті форуми, доступ до яких визначається персонально для кожного учасника адміністраторами форуму. На практиці також незрідка зустрічається варіант, коли деякі розділи форуму загальнодоступні, а остання частина доступна лише вузькому кругу учасників. При реєстрації учасники форуму можуть створювати профілі - сторінки з відомостями про даного учасника. У своєму профілі учасник форуму може повідомити інформацію про себе, набудувати свій аватар або підпис , що автоматично додається до його повідомлень, - залежно від переваг. Підпис може бути статичним текстом або містити графічні картинки, у тому числі т. н. юзербари. Більшість форумів мають систему особистих повідомлень, що дозволяє зареєстрованим користувачам спілкуватися індивідуально, аналогічно електронній пошті. Багато форумів при створенні нової теми мають можливість приєднання до неї голосувань або опитів. При цьому інші учасники форуму можуть проголосувати або відповісти на поставлене в заголовку теми питання, не створюючи нового повідомлення в темі форуму.
Що таке веб-форум?Веб-форум — це клас веб-застосунків для організації спілкування відвідувачів веб-сайту. Термін відповідає значенню початкового поняття «форум». Форум пропонує набір розділів для обговорення. Робота форуму полягає у створенні користувачами тем у розділах і можливістю обговорення всередині цих тем. Окремо взята тема, по суті, являє собою тематичну гостьову книгу. Найпоширеніше ділення веб-форуму: розділи→теми→повідомлення.
Звично повідомлення несуть інформацію «автор-тема-зміст-дата/час». Повідомлення та всі відповіді на нього створює гілку (тему, тред, трєд, топік, топ). Відхилення від початкової теми обговорення часто заборонене правилами поведінки форуму. За дотриманням правил слідкують модератори та адміністратори — учасники, наділені можливістю редагувати, переміщати та видаляти чужі повідомлення у визначеному розділі чи темі, а також контролювати доступ до них інших учасників.
На форумах може застосовуватися надзвичайно гнучке розмежування доступу до повідомлень. Так, на одних форумах створення нових повідомлень доступні будь-яким випадковим відвідувачам, на інших — необхідна попередня реєстрація (найпоширеніший варіант) — ці та інші форуми називають відкритими. Застосовується і змішаний варіант — коли деякі теми можуть бути доступні до запису всіх відвідувачів, а інші — тільки зареєстрованим учасникам. Крім відкритих, існують закриті форуми, доступ до яких визначається персонально для кожного учасника адміністраторами форуму. На практиці також нерідко зустрічається варіант, коли деякі розділи форуму загальнодоступні, а решта доступна тільки вузькому колу учасників.
Під час реєстрації учасники форуму можуть створювати профілі — сторінки з відомостями про даного учасника. У своєму профілі учасник форуму може повідомити інформацію про себе, налаштувати свій аватар або підпис, що буде автоматично додаватися до його повідомлень. Підпис може бути статичним текстом або містити графічні зображення, в тому числі так звані юзербари.


Кожен конкретний форум має свою тематику - досить широку, аби в її межах можна було вести багатопланове обговорення. Часто також декілька форумів зводять воєдино в одному місці, яке також називають форумом (у широкому сенсі). По методу формування набору тем форуми бувають з динамічним списком тем і з постійним списком тем. У форумах з динамічним списком тем прості учасники можуть створювати нову тему в рамках тематики форуму. Зазвичай форум має можливість пошуку по своїй базі повідомлень. Форум відрізняється від чату розділенням обговорюваних тем і можливістю спілкування не в реальному часі. Це сприяє серйознішому обговореню, оскільки надає більше часу на обдумування відповіді. Форуми часто використовуються для різного роду консультацій, в роботі служб технічної підтримки. В даний час веб-сервер-форуми майже повністю витіснили новині групи на базі NNTP і є одним з найбільш популярних способів обговорення питань в Всесвітній павутині. На даний момент форуми співіснують нарівні з блогами. Ці дві форми спілкування в Інтернеті практично не поступаються один одному по популярності.

Інформацію запозичено зhttp://wiki.fizmat.tnpu.edu.ua/index.p....3%D0%BC
 
InventorДата: Неділя, 31.03.2013, 18:22 | Повідомлення # 2
Адміністратор сайту
Група: Администраторы
Повідомлень: 4
Репутація: 1000
Статус: Offline
Шановні учасники форуму!

[color=#ff0000][/color]
Ознайомтесь, будь ласка, з правилами спілкування на нашому порталі. Маємо надію, що ці правила допоможуть зробити ваше спілкування максимально комфортним та корисним.

Правила публікації повідомленнь:
- повідомлення можуть лишати тільки зареєстровані користувачі;
- повідомлення повинні стосуватися теми обговорення;
- перш ніж створювати нову тему, або залишити на форумі своє запитання, переконайтесь, що вони не дублюють вже існуючі на форумі теми і повідомлення;
- будемо вдячні, якщо автори тем слідкуватимуть за розвитком спілкування у них, намагаючись підтримувати розмову у тематичному руслі;
- уникайте зайвого цитування, натомість на початку повідомлення зазначте ім’я того, до кого ви звертаєтесь;
- обов’язково ставте пробіли між словами і знаками пунктуації (перед знаками пунктуації пробіли не ставляться, після – обов’язково);
- мова спілкування – українська, російська; бажано – грамотна;
- усі повідомлення, залишені на форумі, відображають виключно точку зору автора. Адміністрація сайту не несе відповідальності за їх зміст. Якщо Ви бажаєте отримати консультацію фахівця з того чи іншого питання, залиште, будь-ласка, це питання у відповідному розділі сайту.

Не допускається:
- залишати повідомлення, що місять рекламу чи саморекламу;
- застосовувати образи чи погрози на адресу користувачів форуму;
- вживання ненормативної лексики.
 
dp120886lvpДата: Вівторок, 14.02.2017, 21:13 | Повідомлення # 3
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
http://pzo-globino.at.ua/forum/
 
Форум » Test category » Test forum » Форум - це засіб для спілкування в режимі реального часу (Що таке форум і для чого він використовується)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: